Musteri

Så här går det till:

Du samlar ihop minst 50 kg äpplen (motsvarar 4-5 fulla papperskassar) som ger ca 25 liter must.

Vi ser helst att era kassar/lådor inte väger mer än 20kg, tänk på era och våra ryggar.

Vi sköljer och pressar frukten och pastöriserar musten för bättre hållbarhet, vi förpackar den sedan i Bag-in-box

Vilka äpplen kan mustas?

Äpplena ska vara mogna ( bruna kärnor) eller nästan mogna. Omogna och framförallt övermogna äpplen ger sämre must.

Fräsch fallfrukt går bra, med små stötskador. Det går också bra att musta äpplen med skorv(ser ut som rost) och fula skal.

Har du päron går det också bra att lämna, blanda äpplen och päron blir en god dryck.

Tips!

Ta en tugga av äpplet, är det krispigt och smakar bra är det dags att komma till oss och musta

Vi tar inte emot

Äpplen från beteshagar eller andra djurinhägnader(där det går häst, ko eller får).

Äpplen som är mögliga eller börjat ruttna.

Pastöriserad

Pastörisering innebär en varsam värmebehandling där smak och vitaminer bevaras. Musten fylls i 3 liters eller 5 liters bag in box förpackningar.

Den färdiga produkten kan sen förvaras oöppnad i rumstemperatur ca 1 år. En öppnad håller ca 4 veckor i kylskåp.

Inga tillsatser endast 100% äpple

Du kan njuta av din egna äppelmust hela året!

Råmust

Om ni inte vill ha pastöriserad must kan ni få råmust med hållbarhet på 3-4 dagar, som kan frysas in.

 

Du lämnar äpplena och hämtar din färdiga must någon dag senare. Vi hör av oss genom sms när det är färdigt.

 

Pris: 

Pastöriserad  23 kr/liter i 3 liter bag in box 

                      21 kr/liter i 5 liters bag in box

Råmust         12  kr/liter ( eget emballage)

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt uppgifter

Lars Eliardsson
Getingarnevägen 30
76175 NORRTÄLJE

Tel: 070-3927232

       070-2826781

E-post: getingarne@gmail.com