Köttlådor

Köttfärsen är inte vaccumförpackad.Packas och fryses omgående
Styckningsdelarna är vaccumförpackade och datumstämplade

Så här beställer ni

Du mailar och anmäler intresse av kött och får då veta ungefärlig vecka för nästa tillfälle. När det är dags hör vi av oss ca en vecka innan om beräknad tidpunkt.

Vi hämtar köttet vid slakteriet under eftermiddagen. Du hämtar sedan köttet på vår gård i Roslagsbro under kvällen från kl 17:00 eller enligt överenskommelse. Betalning sker på faktura som du får hem via mailen  

Okt/ nov blir nästa leverans och det blir också den sista då vid sedan slutar med djur. FULLBOKAT

För att se när det är dags för nästa leverans av köttlådor se öppet tider

Ekologiskt och närproducerat kött

Vi köper upp kalvar från närliggande gårdar, mest tjurkalvar som kastreras (stutar). Vi föder sedan upp dem under två år. Djuren betar ute från april-okt. Resten av året har de halmströbädd i en ligghall och utfodras med Krav-producerat ensilage och havrekross.

Djuren hämtas av transportören och körs till Almunge slakteri. Där slaktas djuret, vägs, besiktas och får sedan hängmöras. Därefter styckas och vacuumförpackas köttet. Varje förpackning är märkt med innehåll och vikt.Du får sedan själv packa om köttet efter önskemål.

En köttlåda 1/4 nöt ca 50 kg

175 kr/kg gäller från januari 2023 (reserv. för ev. prisändring)                                         

 En köttlåda innehåller:

                Högrev        2.5 - 3 kg

                Ytterlår        1.8 – 2 kg

                 Nötrulle       0.7 - 1 kg

                 Entrecôte    1.4 - 2 kg

                 Biff             2 - 2.5 kg

                 Filé             0.7 - 1 kg

                 Innanlår      2 - 2.5 kg

                 Rostbiff       1.3 - 2 kg

                 Fransyska    1.7 - 2 kg

                 Märgpipa     1.7 - 2 kg

                 Köttfärs       25 - 30 kg

Kontakt uppgifter

Lars Eliardsson
Getingarnevägen 30
76175 NORRTÄLJE

Tel: 070-3927232

getingarne@gmail.com